Keunikan Kek Gulung Corak Batik Jadi Rebutan Ramai

Biasanya Dya makan kek gulung ni masa kecik je. Masa tu brand yang popular london Swiss Roll.

Bila dah besar ni dah tak teringin nak makan kek gulung dah. Tapi, bila tengok kek gulung bercorak batik dari BatikRoll, mata saya terus kaku depan screen handphone.

FOLLOW Page Cha KuehKoci & SET AS SEE FIRST. Sebab banyak benda best kami nak kongsi nanti!

Dan saya terus buka Instagram Batik Roll sebab cantik sangat! Ni bukan lagi dah tahap tak nak jamah kek. Dah rasa nak peram dan simpan kek lama-lama. Hehe.

Kat bawah ada 20 jenis corak batik yang boleh dipilih. Haa nak yang mana satu ni ya?

Keunikan Kek Gulung Corak Batik Jadi Rebutan Ramai

#01

Keunikan Kek Gulung Corak Batik Jadi Rebutan Ramai

#02

Keunikan Kek Gulung Corak Batik Jadi Rebutan Ramai

#03

Keunikan Kek Gulung Corak Batik Jadi Rebutan Ramai

#04

Keunikan Kek Gulung Corak Batik Jadi Rebutan Ramai

#05

Dari jauh nampak macam fabrik kain. Boleh menipu mata yang memandang sedangkan kek corak batik ni adalah untuk dimakan.

Pemilik & pencipta corak batik roll, Puan Nura AlKhatib yang berasal dari Singapura memulakan perniagaan batik roll sejak tahun lepas lagi.

Banyak tempahan dibuat daripada negara seperti Brunei, Malaysia, Taiwan, Australia dan Germany. Fuh, jauh kek batik roll ni terbang.

Keunikan Kek Gulung Corak Batik Jadi Rebutan Ramai

#06

Keunikan Kek Gulung Corak Batik Jadi Rebutan Ramai

#07

Keunikan Kek Gulung Corak Batik Jadi Rebutan Ramai

#08

Keunikan Kek Gulung Corak Batik Jadi Rebutan Ramai

#09

Keunikan Kek Gulung Corak Batik Jadi Rebutan Ramai

#10

Keunikan Kek Gulung Corak Batik Jadi Rebutan Ramai

#11

Keunikan Kek Gulung Corak Batik Jadi Rebutan Ramai

#12

Keunikan Kek Gulung Corak Batik Jadi Rebutan Ramai

#13

Keunikan Kek Gulung Corak Batik Jadi Rebutan Ramai

#14

Keunikan Kek Gulung Corak Batik Jadi Rebutan Ramai

#15

Keunikan Kek Gulung Corak Batik Jadi Rebutan Ramai

#16

Rambang mata sampai rasa nak beli semua corak! Korang pilih yang mana? KOMEN Kat bawah okay?

Harga berbeza mengikut corak batik. Nak beli batikrolls terus order kat website mereka batikrolls.com

CARIAN YANG BERKAITAN:

  • Kek gulung corak batik viral
  • resepi kek gulung
  • kek gulung bercorak
  • kek gulung mudah
  • cara buat swiss roll

Jom Cuba juga masak Resepi Gulai Daging Masak Lemak Cili Api untuk tengahari nanti.

Komen Jika Resepi Ini Sedap

comments

MY SOCMED

dhiavivadea

Saya suka makan. Hari-hari saya makan. Makan tu sedap. Mana boleh tahan.
MY SOCMED

2 Comments

  1. eyqa August 4, 2017

Add Comment